Sastanak direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore sa novoimenovanom koordinatorkom turske agencije TIKA

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr sci. Dr med. Vuk Niković sa saradnicima sastao se sa novoimenovanom koordinatorkom za Crnu Goru Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA Nihal Ersoj.

 Direktor je gospođi Ersoj poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i poručio da će saradnja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i agencije TIKA biti uspješna kao do sada. Podsjetio je da je agencija TIKA sa Zavodom za HMP organizovala dvije edukacije za zaposlene i donirala medicinsku opremu za jedinicu u Gusinju, te da je dogovorena donacija medicinske opreme jedinici u Rožajama.

Koordinatorka Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA Nihal Ersoj istakla je da će njen angažman biti fokusiran na donacije i edukacije u zdravstvu. Ersoj je naglasila da je donacija medicinske opreme jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Rožajama uvrštena u planove TIKE za 2024. godine. Koordinatorka TIKE za Crnu Goru poručila je i da će u narednom periodu biti realizovane još preostale dvije edukacije koje organizuju agencija TIKA i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr sci. Dr med. Vuk Niković i novoimenovana koordinatorka TIKE Nihal Ersoj zaključili su da je saradnja u oblasti zdravstva neophodna i da će biti nastavljeni svi započeti projekti, za dobrobit građana i građanki Crne Gore.

PR služba Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

CG