NASTAVAK SARADNJE ZAVODA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ CRNE GORE I TURSKE AGENCIJE TIKA

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr Sci. dr med Vuk Niković uručio je zahvalnicu programskom koordinatoru turske agencije Tika za Crnu Goru gospodinu Abdurahmanu S. Topraku. Direktor Zavoda i pomoćnica dr Dubravka Rakočević prisustvovali su sastanku sa gospodinom Toprakom, koji uskoro završava trogodišnji mandat u našoj zemlji.

Dr Niković zahvalio je Topraku na saradnji i prijateljskom odnosu države Crne Gore i Turske i agencije TIKA, koja u posljednje dvije godine ulaže u Zavod za HMP Crne Gore. Niković je istakao značaj kontinuiranih edukacija zaposlenih ZHMP koje su organizuju u saradnji sa TIKOM i zahvalio na opremanju jedinice ZHMP u Gusinju.

Niković je naglasio važnost nastavka saradnje i istakao da je urgentna medicina u Turskoj vrlo razvijena i dobro organizovana, te da saradnja sa njima značajna za unaprjeđenje zdravstvenog sistema Crne Gore. Direktor Zavoda dodao je da će ostati posvećeni edukaciji instruktora iz Crne Gore, koje će edukovati u CG i koji će biti partneri turskim kolegama van granica CG.

Koordinator agencije TIKA za Crnu Goru, gospodin Toprak, pohvalio je saradnju sa crnogorskim Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, koja je, kako je ocijenio, uvijek bila korektna i iskrena. Toprak je dodao da će edukacije biti sprovedene do kraja kao i da je TIKA zainteresovana za dalju saradnju sa Zavodom.

CG