Niković i Vraneš razgovarali o adaptaciji prostorija jedinice ZHMP Pljevlja

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr Sci. Dr med. Vuk Niković održao je radni sastanak sa predsjednikom Opštine Pljevlja Dariom Vranešom.

Tema sastanka bila je adaptacija prostorija jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Pljevlja. Kapitalnim budžetom Ministarstva zdravlja su opredijeljena sredstva za građevinske radove.

“Danas sam obavio radni sastanak sa predsjednikom Opštine Pljevlja. Privilegovan sam jer po prvi put imamo situaciju da je jedan predsjednik Opštine Pljevlja, prvo kao kolega, zatim kao odgovorni građanin, a onda i predsjednik Opštine zainteresovan da lokalna samouprava na adekvatan način bude partner Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Zavod na nivou države ima 23 jedinice u koje se u prethodnom desetogodišnjem periodu postojanja zavoda nije ulagalo. Zapuštene jedinice Hitne medicinske pomoći su počele da se obnavljaju 2021. godine i moraju da zadovolje standarde savremene urgentne medicine. Do sada nije bilo sluha niti adekvatnog reagovanja institucija kojima bi se obratili, tako da je ovo prava prilika da se učini nešto za opšte dobro, odnosno za građane Pljevalja. Zaposleni u Zavodu rade veoma odgovoran i stresan posao. Stanje ljudstva je trenutno zadovoljavajuće, imamo četiri doktora, što nije dovoljno, ali moramo napraviti ambijentalne uslove u kojima će oni težiti da ostaju, a ne da imamo trend odlaska ljudi sa sjevera Crne Gore. Nadam se da budućim generacijama ostavljamo nešto što je vrlo korisno, odnosno bazu kako treba stvarati i raditi”, kazao je Niković.

CG