Saradnja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Opštine Herceg Novi: Do početka turističke sezone savremena i opremljenija hitna pomoć u Herceg Novom

Direktor Zavoda za HMP Prim. Mr Sci. Dr med. Vuk Niković i saradnici prisustvovali su sastanku sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem, na kojem je dogovorena saradnja. Zavod će uskoro početi adaptaciju prostorija hercegnovske Hitne pomoći, a Opština Herceg Novi dodatno će osnažiti kapacitete nabavkom medicinske opreme.

Niković je istakao da usluga mora da bude bolja i kvalitetnija, ustanove moraju da izgledaju reprezentativnije, adaptirane jer se godinama ništa po tom pitanju nije radilo. Istakao je i da se da ćemo na početku ljetnje turističke sezone imati savremeno opremljenu jedinicu HMP u Herceg Novom koja će biti na usluzi građanima i turistima. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić naglasio je da će opština finansijski pomoći pri kupovini opreme, a sporazum o saradnji će biti potpisan narednih dana.

Takođe, direktor Zavoda za HMP sa saradnicima održao je i radni sastanak sa direktorm Doma zdravlja Herceg Novi dipl. pravnikom Aleksom Đekićem, na kome je dogovoreno da dom zdravlja ustupi dvije prostorije koje će u toku adaptacije jedinice hitne pomoći u Herceg Novom koristiti za rad sa pacijentima, kako bi se obezbijedio kontinuitet pružanja usluge hitne medicinske pomoći građanima Herceg Novog, u čemu je dom zdravlja pokazao razumijevanje i punu podršku.

CG