Devet jedinica hitne medicinske pomoći biće adaptirano do kraja 2024. godine

Ministar zdravlja Crne Gore dr Vojislav Šimun, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr Sci. Dr med. Vuk Niković i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović dogovorili su početak adaptacije devet jedinica hitne medicinske pomoći.

Posredstvom Uprave za kapitalne projekte, nakon raspisanog tendera, izabran je izvođač radova za adaptaciju pet jedinica hitne pomoći u Beranama, Nikšiću, Budvi, Baru i Bijelom Polju. Jedinice će biti u potpunosti adaptirane i opremljene kompletnom novom medicinskom opremom, za šta su opredijeljena sredstva iz državnog budžeta. Vrijednost radova iznosi 762.300 eura sa PDV-om.

Nakon završene tenderske procedure izabran je i izvođač radova na adaptaciji jedinica hitne medicinske pomoći u Pljevljima i Zeti. Ukupne vrijednost radova iznosiće 132.400,65 eura sa PDV-om. Sredstva su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za 2024. godinu. Jedinica u Zeti će, zahvaljujući donaciji agencije TIKA, biti opremljena novom medicinskom opremom, dok je Opština Zeta donirala sredstva za laboratoriju. Hitna pomoć u Pljevljima biti opremljena iz sredstava Zavoda i donacijama Opštine Pljevlja i Elektroprivrede Crne Gore.

U toku naredne sedmice biće raspisana tanderska procedura za adaptaciju jedinica hitne medicinske pomoći u Tivtu i Kotoru. Vrijednost radova je 146.900 eura sa PDV.

Ministar Šimun je zahvalio Upravi za kapitalne projekte i direktoru Bećoviću na posvećenom odnosu i saradnji koja za rezultat ima realizaciju i pokretanje nikada većeg broja projekata izuzetno važnih za zdravstveni sistem Crne Gore. On je istakao i kvalitetan menadžerski odnos direktora Zavoda, dr Vuka Nikovića, koji inovativnim pristupom i vizijom, kao i domaćinskim rukovođenjem doprinosi kvalitetnom razvoju ovog izuzetno važnog segmenta zdravstvene zaštite.

EN